perjantai 12. lokakuuta 2012

Unettomuutta...

Mulla on jaksoja jolloin en nuku käytännössä katsoen koko yönä ja näitä öitä on yleensä kaksi peräkkäin.... Blaaah. Näitä on tullut nyt parin viikon välein ja se on todella tuskastuttavaa. Lenni kyllä nukkuu mutta mulle ei vaan osu uni silmään. Nyt olen siis valvonut kaksi yötä putkeen ja unisaldo yhteensä 4,5h Wohoo, voitte vaan kuvitella mun olotilan. Melkoista itkun vääntämistähän tämä on tänään ollut. Onneksi sain päivällä nukuttua pari tuntia. Tänään mies ja Lenni saavat nukkua alhaalla ja oon ihan yksin makkarissa.

Lenni sai maanantaina neuvolassa rokotukset molempiin reisiin sekä rotan kakkos osan. Ja siitähän se riemu sitten repesi :/ kome yötä meni enemmän ja vähemmän itkien, hämmentäen ja kiukuten masua ja lämpökin lennille nousi. Asiaa ei auttanut edellisviikon lopussa alkanut flunssa, joten pieni on kaiken lisäksi tosi räkäinen. Minä olin ihan sydän syrjällään kun toinen niin voi huonosti.  Lenni on hienosti kasvanut ja mitat olivat 3kk ja 1vk:n ikäisenä 6190g ja 62cm, pipo 40,5. Saimme ohjeet, että vellin saa aloittaa 4kk ikäisenä ja kiinteiden maistelun myös. Ajattelin sen vellin aloittaa kunhan Lenni söisi taas pullosta.. Hällä on joku ihme kausi ettei pullo käy lainkaan... Pikkasen rasittavaa kun en voi oikein mihinkään lähteä kun miehellä ei ole tissejä :) Toivotaan että tää on ohimenevä kausi vain. Neuvoja siis kaivataan jos jollain kikkoja tän asian suhteen??

Oon miettinyt että jatkaisin täysimetyksellä siihen 6kk ikään asti mutta ottaisin ainaskin vellin kuvioihin illalla jotta uni paranis. Jos sitten vaikka 5kk ikäisenä sais niitä kiinteitä maistella. Katsotaan nyt. Maito ainakin riittää hyvin joten sen puoleen ei ole huolta.

Lennillä on ilmeisesti joku tiheän imun kausi menossa. Yöllä eka unipätkä on lyhetynyt siitä 5-6h 2-3 tuntiin... Tätä jatkunut nyt vähän yli viikon. Toinenkin pätkä on enää kolmen tunnin sijasta 2 tuntia. Aika väsyttävää. Toivotavasti pian alkaisi nukkumaan pidempää pätkää niin saisi äitikin vähän paremman laatusta unta.

Nyt menen sänkyyn ja toivon parasta...1 kommentti:

  1. Hei! Samoihin aikoihin meilläkin tyttö alkoi heräillä useammin ja mä kärsin unettomuudesta (se alkoi jo aiemmin). Tyttö nukkui, minä valvoin. Vieläkään oma uni ei oo ihan täysin korjaantunut, mutta nukun jo paremmin. Siihen auttoi unikoulun pitäminen ja se, että mies otti välillä hoitovastuun tytöstä öisin, niin kuitenkin että herätti mut imettämään. Välillä ennen tuon 6 kk iän unikoulua kyllä rajoitin vähän yöimemistä niin, että jos tyttö heräsi pian uudelleen itkemään, kävin häntä silittelemässä.
    Meillä tytön pulloruokinta alkoi vähitellen tökkiä n 1 kk iästä ja pullo kelpasi vaihtelevasti n 2,5 kk ikään, kun sitkeästi yritin treenata. Sitten luovutin, koska tyttö alkoi vain enemmän ja enemmän protestoida ja huutaa :(. Ei ollut kyllä harjoituksen puutteesta se kiinni (kävely, laulu, eri asennot, eri pullotutit, sinnikkyys ettei heti luovutettu, eri huoneet jne). Sitten lopulta hyväksyin etten voi mennä minnekään ilman tyttöä ja se helpotti. Tyttö kulki aina mukana. Ja itse asiassa se oli loppujen lopuksi ihan hieno juttu! Kiinteät aloitettiin vajaa 6 kk iässä ja jo 6,5 kk iästä pystyin olemaan jo jonkinmoisia pätkiä taas pois. Nykyään juo tarvittaessa korviketta nokkamukista. Loppujen lopuksi se on lyhyt aika kun on vauvassa niin kiinni ja niinhän siinä sitten käykin kun ekaa kertaa taas voi lähteä ilman vauvaa, niin kamalalta se tuntuu (vaikka alussa ei haitannut lähteä)...

    VastaaPoista