maanantai 28. tammikuuta 2013

Raskasta...

Nyt tuntuu siltä, että vauva arki on raskasta... Todella. Äsken tuli itsellänikin itku kun yritin toista nukuttaa. viime päivät ovat olleet yhtä kitinää hampaiden teon takia. Lattialla ei viihdytä yksin, jos katoan näkyvistä alkaa välittömästi kamala parku, omassa sängyssä ei voi nukkua kun täytyy nukkua äidin vieressä ja mitä heräämisiin tulee niin tunnin välein on kiva herätä yöllä... Kaiken lisäksi mies lähti lauantaina aamuna reissuun ja tulee huomenna illalla. Raskasta olla yksin kun ei saa ollenkaan omaa aikaa.. Ja tiedän että semmosta se on lapsen kanssa mutta nyt tuntuu raskaalta -tuntuu siltä ettei toista tai kolmatta tule vaan tämä yksi riittää.

Unihäiriötä myös äidillä...viikko sitten oli taas unettomuuskausi, nukuin kolmena vuorokautena yhteensä noin neljä tuntia, en siis vaan saa unta. Saatan pyöriä kuusi tuntia väsyneenä sängyssä eikä uni vaan tule. Yleensä nukahdan näinä kausina vasta kuuden aikaan aamulla. Kaikkea on kokeiltu, on luettu, tuuletettu petivaatteet, vähennetty kahvia ja kokista, huolehdittu unihygienista ja vähennetty telkkarin katsomista mutta ei mikään ei toimi. Sitten noiden kolmen yön jälkeen uni palautuu vähitellen normaaliksi ja saan unta helposti. Olen ollut aina huono nukkuja ja unen saanti kestää normaalistikin sen 20-45 min mutta tämä pätkien nukkuminen on saanut jotenkin mun oman kellon ihan  sekaisin.  Olo on huonona kautena siis kamala ja menin lääkäriin ongelman kanssa. Huonoja unia oli ollut Lennin takia jo muutaman viikon ja siihen nämä omat valvomiset lennin nukkuessa ja sain avuksi nukahtamislääkettä pienellä vahvuudella. Helpottaa jo tieto, etä ne ovat saatavilla jos en saa unta mutta en ole ottanu kuin muutaman.

Tällaista synkistelyä täällä tänään.. Jospa hammas lävistäisi viimein sen ikenen ja meinigit helpottaisi täälläkin ja mamma sekä poika saisivat hyvät unet. Lenni siis toistaiseksi taas meidän huoneessa ja koklataan siirtoa myöhemmin kun itse olen saanut uneni kuntoon.

Jospa huominen päivä näyttäisi valoisammalta!

1 kommentti:

  1. Hampaiden tulo on kyllä yhtä tuskaa välillä. Toivottavasti on jo vähän helpottanut yöt ja sekä äiti, että poika saisivat nukuttua. Mun mielestä kans kannattaa vaikka mieluummin odotella sitä omaan huoneeseen siirtoa ja nukkua sellaisessa järjestyksessä, että kaikki saisivat mahdollisimman hyvät yöunet.

    VastaaPoista