lauantai 13. heinäkuuta 2013

Vauvasta taaperoksi

Niin se vuosi vaan on vierähtänyt ja mun vauvasta tuli taapero! Ensiaskeleet hän otti 10,5kk ikäisenä ja nyt kävelee jo oikeastaan kokoaja ja kohta varmaan jo juoksee ;)  Poika on kovapäinen kuten äitinsä ja vaatii kyllä huomiota ja kiukkuaa jos ei saa haluamaansa. Toisaalta Lenni on ollut helppo vauva - aina hyväntuulinen, hymyilevä ja ajoittain myös itsekseen viihtyvä. Kovasti poika hakee sanoja ja oho- kuuluu meillä hyvin usein ;). Juttelee omalla kielellään pitkiä pätkiä ja osoittaa haluamaansa esinettä. Tänään sanoi ensimmäisen kerran äiti <3 ja muutama päivä sitten isi! Lenni ymmärtää tosi paljon puhetta ja onkin kiva seurata että kuinka nopeasti poika oppii uusia asioita. Lusikka pitää olla joka ruokailulla omassa kädessä tai sitten ei syödä :D välillä pistää ruoan suuhun asti ja välilä sitä tuntuu olevan pitkin lattioita ja söttötuolia. Äidin kärsivällisyyttä koetellaan.

Vuosi on mennyt hurjan nopeasti ja huomaan arjen sujuvaa ja mutkatonta, kokoajan helpompaa kun poika kasvaa isommaksi.olen nauttinut vauva ajasta ja nyt nautin ajasta taaperon kanssa. Käymme paljon ulkona ja näemme muita äitejä ja vauvoja. Harvoin on viikkoa kalenterissa jossa ei ole suttuisia merkintöjä erinnäisistä tapaamisista. Lennikin tykkää mennä ja nukkuu unensa vaunuissa tai sängyssä missä sitten olemmekin.

Yöunet ovat viimein melkeimpä katkottomat. Joinain yönä saattaa herätä aamuyöstä jolloin nostan meidän väliin nukkumaan ja joskus taas nukkuu yöt läpeensä. Nukkumaan poika menee suht nätisti siinä 20:30-21:30 välilillä ja herää kahdeksan aikaan aamusta. Kaikki ruoka tuntuu pojalle maistuvan hyvällä ruokahalulla vaikka meneekin neuvolan kasvukäyrän mukaan painon kanssa -5 käyrällä. Tyytyväinen poika kaiken kaikkiaan. Nyt suloisinta onkun Lenni antaa estottomasti minulle suukkoja suu ammollaan <3
  Poika kulkee omin jaloin puistoon ja takaisin taaperokärryjä työtäen, näyttää mihin aluaa mennä ja yleensä se on hiekkalaatikolle tai keinuun. Pallo on myös huippulelu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti