torstai 20. syyskuuta 2012

Pinnis

Voi eiiiii, mun poika on jo niin iso, että mun on pakko siirtää hänet jo pinnikseen nukkumaan.. :( Meillä on siis ollut Lennille ensisänky joka vastaa kooltaan suunnilleen äitiyspakkauksen lootaa. Tänään laitoin pienen lokinpoikasen ensi kertaa pinnikseen päikkäreille ja hyvin siellä poitsu nukkui. Pinnis on vielä Lennin omassa huoneessa :) Viikonloppuna siirretään pinnis sitten meidän makkariin ja aletaan nukkua öitä sitten siinä. Olisko teillä kertoa kokemuksia milloin siirtää vauva omaan huoneeseen nukkumaan? En siis missään nimessä vielä Lenniä halua omaan huoneeseen laittaa nukkumaan mutta olen täss sitä pyöritellyt mielessä, että onkohan se joskus 6kk ikäisenä vai myöhemmin ajankohtaista? Pitääpi otella muutama kuva Lennin huoneesta ja laittaa teille kuveja!

Viime yönä koklaittiin unipussia ja ja yö oli hyvin levoton... Kun unipussin kanssa en viitti käyttää peittoa enään ni sänky tuntui varmaan turvattomalta. Pitää tänä yönä vuorata pienelle sinne pesä kun on tottunut nukkumaan äippäpakkauksen makuupussissa.  Nyt nukuttamaan pientä lokipoikasta <3
4 kommenttia:

 1. Tuohon ei ole varmaan yhtään oikeaa vastausta. :) Jotkut lapset ovat tosi herkkiä äänille, jolloin oman huoneen rauha on paras ratkaisu. Toiset vauvat hyppäävät rinnalle/pullolle monta kertaa yössä, jolloin äidin ja isän jaksamisen kannalta samassa huoneessa nukkuminen on paras ratkaisu.

  Meidän neiti kuuluu tuohon jälkimmäiseen ryhmään, joten pinnasänky on ollut meidän sängyn vieressä jo kohta kaksi vuotta. :) Tosin, nykyään yöt ovat levottomia unien takia, pari yötä sitten äidin piti silitellä ja laulaa, että sain lapsen rauhoittumaan. Töissä käyvänä olen todennut, että tämä samassa huoneessa nukkuminen on edelleen meille toimivin ratkaisu. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hertta vastauksesta! Lenny syö sen 2 kertaa yössä joten hirveen montaa kertaa ei tartte sängystä ylös pomppia mutta toki tilanne voi olla eri parin kk päästä :) nyt lennikkä nukkuu kiltisti pinniksessä meijän makkarissa! Tsemppistä teille sinne

  VastaaPoista
 3. Hertalla oli tosi hyvä vastaus ja yhteenvetona minäkin voin sanoa, että jokainen perhe tekee niin, kuin itselle on parasta ja kaikki saavat hyvät unet.

  Meillä neiti siirtyi omaan huoneeseen 3,5kk iässä isimiehen unissakävelyn/puhumisen vuoksi ja siirtyminen sujui tosi mallikkaasti. Meillä nukuttiinkin historian parhaan unet juuri siinä 3-6kk iässä, jonka jälkeen neidin uniongelmat sitten alkoivatkin...mutta ei niistä enempää. ;D

  VastaaPoista
 4. Niin, ei tähän varmaan ole yhtä ja oikeaa vastausta. Meillä neiti nukkuu edelleen samassa huoneessa ja pinnis meiän sängyn vieressä, ikää on siis reilu 1-vuotta. Kätevää kyllä, kun yöitkahtelut ym. voi rauhoittaa kättä ojentamalla ja ite torkkua samalla. Lisäksi toinen makkari on edelleenkin muussa kuin lastenhuoneen ominaisuudessa.

  VastaaPoista