torstai 15. marraskuuta 2012

Apuva mammat!

Nyt on sitten ekat soseet tää mamma saanut aikaiseksi :) Bataattia ja porkkanaa erikseen ja yhdessä. Miten hei olette äidit tehneet soseita? Nyt kaivataan vinkkejä - oon ihan keltanokka näis hommissa. Mitä sekoituksia olette tehneet ja oletteko maustaneet jollain vai ihan vaan ilman mitään?ja minkä ikäisinä olette alkaneet syötellä kasviksia lapsukaisille?

Vielä yksi kysymys liittyen aivan muutuhun mutta saatteko te kommentoutua normaalisti bloggerin blogeihin. Mä en jostain syystä pysty kommentoimaan kun siinä on se kenttä, että valitse tili ni se ei mulla aukea olin sitten kirjautunut sisään tai en..? Hmmm Kellään samaa ongelmaa?

Löysin ihania retro-helistimiä. Ties mistä perittyjä :) Lenni on ihan intopinkeenä niitä syömässä!
3 kommenttia:

 1. Hei SZQ! Mä tein alkuun peruna-porkkana (+purjo, upposi niin paremmin), bataatti, peruna-punajuuri, peruna-palsternakka, peruna-parsakaali, kukkakaali, kesäkurpitsa ja peruna-papu mössöjä. Aluksi ilman mausteita. Kun liha/kana/kala tulivat kuvioihin niin aloin vähitellen maustamaan ja lisäämään sipulia, valkosipulia, persiljaa, oreganoa, paprikaa jne mukaan. Pääsääntöisesti sellainen ruoka, joka maistui itselle, upposi hyvin ja aivan mauton sapuska ei maistunut :D.

  VastaaPoista
 2. heippa Suzie! me alotettiin tytsyn kans soseet 3,5kk iassa. taalla meilla pain suositellaan alotettavan kasvikset ensin n. 4kk iassa ja hedelmat 5kk iassa. 6kk eteenpain lihaa ja kalaa soseisiin. meilla on parhaiten maistunut porkkana-peruna, niinkuin varmaan kaikilla vauvoilla :) muina soseina oon tehnyt kukka-kaali-peruna, kesakurpitsa-peruna, parsakaali-peruna ja aina ilman mausteita. aventin hoyry-soseutin on ihan ykkonen! :) tarhassa neiti saakin kans monipuolisesti soseita mut en tieda mita antavat minakin paivana. hyvin kuitenkin uppoaa! :)
  neiti taytti tiistaina 5kk ja viikonloppuna alotetaan hedelmat kuhan ollaan vesirokosta (!) toivuttu!
  terkuin, Tazza

  VastaaPoista
 3. Mulla oli joku aika sitten vaikeuksia kommentoida ylipäänsä mihinkään... enkä kyllä päässyt bloggaamaankaan kuin satunnaisesti.

  Soseita meillä esikoinen aloitteli vähän reilun 5kk iässä. Nuo perus porkkanat, bataatit jne oli aluksi ihan ilman mausteita. Myöhemmin sitten lisäilin yrttejä mausteeksi ja kaikenlaista muutakin, kun ikää karttui. Maitoa tai keitinvettä saatoin läträtä joukkoon, että oli tarpeeksi juoksevaa se rakenne (niihin alkupään soseisiin siis). Nyt aloitellaan ens viikolla kiinteät tuon pienemmän kanssa ja ajattelin aloittaa tällä kertaa suoraan sormiruokaillen. Ikää tulee ens viikolla 6kk.

  VastaaPoista